Пести ли ни пари наемът на автомобил

Рент а кар

Възможно ли е наемането на кола да ни спести пари

 

Месечните разходи за поддръжка на личен автомобил често са доста големи. В не редки случаи се стига до там, че средствата, които трябва да похарчим на месечна база около возилото, са основното перо в семейния бюджет.

 

От тази гледна точка, цената, която може да се наложи да заплатим, често е неоправдана, имайки предвид нуждите ни. Действително, автомобилът е голямо удобство, но необходимостта от него е нещо, за което трябва да се помисли добре.

 

Шофьорска книжка - да, личен автомобил - зависи

 

Няма никакво съмнение, че шофьорската книжка е едно изключително голямо удобство и като цяло, малко неща могат да бъдат толкова полезни на един съвременен човек.

 

Когото и да попитате дали да изкарате шофьорски курс, всеки ще ви отвърне положително. Но книжката и собственото превозно средство са различни неща, особено ако живеете в гъсто населен район, какъвто е центърът на София.

 

Винаги можете да наемете кола при нужда

 

В не редки случаи може да се окаже, че цената да се наеме автомобил в София е по-ниска от това да плащате всички разходи около собствената си кола (разгледайте цените на SofiaRentACar.bg). Без да сме изчерпателни, разходите около поддържането на собствен автомобил включват следното:

 

  • Ремонтни дейности;
  • Почистване;
  • Застраховки;
  • Винетки;
  • Гориво;
  • Данъци и много други.

 

И тук дори не споменаваме първоначалната инвестиция, която е много голяма и съвсем не е по джоба на всеки.

 

При Rent-A-Car част от проблемите отпадат

 

Най-хубавото при рент-а-кар е, че традиционно, когато вземете под наем автомобил, вие по правило не сте отговорни за извършването на ремонтни дейност, докато за доброто състояние на вашия автомобил сте отговорни само и единствено вие.

 

Единственото, за което отговаряте, при наемането на кола от фирма за рент-а-кар, това е, че задължително трябва да върнете колата на наемодателя със зареден резервоар.

 

Наемането при нужда е сериозна икономия на средства

 

Ако живеете в централен район на София, инфраструктурата, обществения транспорт, а и това, че можете да стигнете пеш абсолютно навсякъде, дават чудесна възможност да си спестите разходите около колата.

 

Освен това, ако понякога ви се наложи да отидете някъде с кола, можете да наемете нов и качествен модел автомобил, с който да си свършите работа, а след това да го върнете на фирмата за отдаване на коли под наем.





{START_COUNTER}