Дерегистрация на кола: Какво представлява процедурата

Дерегистрация на кола: Какво представлява процедурата

 

Процедурата по дерегистрация на кола може да се определи като сравнително лесна за изпълнение задача, стига да бъдете стриктни и да се следват правилните стъпки за целта.

 

На следващите редове ще поговорим малко повече за това какво е необходимо да се направи за да дерегистрирате превозно средство, какви са необходимите документи за това, както и ще ви дадем някои полезни съвети.

 

Подгответе необходимите документи за дерегистрация на кола

 

При предстояща процедура по дерегистриране на кола, основните документи, които ще са ви необходими за процедурата, най-общо казано са следните:

 

  • Свидетелство за регистрация на МПС;
  • Документ за самоличност (лична карта или паспорт);
  • Пълномощно (ако някой друг дерегистрира автомобила от ваше име);
  • Регистрационни табели (номера) на МПС.
  • Заявление за спиране на МПС от движение;
  • Свидетелство за регистрация на автомобила;
  • Документ, който удостоверява, че сте оставили автомобила за разкомплековане (повече информация можете да откриете на KolaZaSkrap.bg).

 

Посетете местното управление на КАТ

 

Отидете до най-близкото местно управление на КАТ във вашия район. Там на място представете всички необходими документи на служителя, който отговаря за тази задача.

 

Там ще прегледат документите ви, ще вземат регистрационната табела на автомобила, която също трябва да присъства в комплекта документи, след което ще започнат процеса на дерегистрация.

 

За дерегистрирането на автомобила се заплаща такса, която не бива да ви притесняват, тъй като е с минимален размер. Процедурата протича сравнително бързо, като най-често може да отнеме до два дни. 

 

Получаване на Удостоверение за дерегистрация

 

След обработка на вашето искане и проверка на съответните документите, КАТ ще ви издаде Удостоверение за дерегистрация на МПС. С този сертификат се потвърждава, че превозното средство вече не е регистрирано на ваше име.

 

Съхранявайте всички издадени ви документи и удостоверения

 

Запазете и съхранявайте старателно копия на всички документи, свързани с процеса на дерегистрация по дерегистрация на вашето моторно превозно средство.

 

Понякога се случват грешки и обърквания, така че е важно да можете винаги да докажете, че вашият автомобил вече е дерегистриран и сте направили всичко необходимо за това.

 

Бъдете стриктни и следвайте процеса стъпка по стъпка

 

Важно е да следвате стриктно стъпка по стъпка целия процес на дерегистрация на вашето МПС, за да избегнете бъдещи задължения или правни проблеми, свързани с превозното средство.

 

Ако имате неясноти, консултирайте се с адвокат

 

Ако имате някакви неясноти или въпроси около процеса по дерегистрацията на коли, не се колебайте да се консултирате с адвокат, така че да избегнете евентуални глоби и неочаквани бъдещи задължения.





{START_COUNTER}